Lasergeweren

Aanpassen teamkleur:
Je kunt kiezen uit vier verschillende teamkleuren. De kleuren zijn blauw, rood, groen en wit. Spelers met dezelfde teamkleur kunnen elkaar niet raken. Wanneer je de team kleur niet kunt veranderen is het geweer geblokkeerd. Lees hieronder hoe je het geweer weer kunt ontgrendelen:

Geweer ontgrendelen:
Dit lasergame geweer bevat een speciale anti-cheat functie. Wanneer het geweer eenmaal door een tegenstander geraakt is kan niet meer van team gewisseld worden, ook kan je het geweer niet meer aan en uit zetten om je levens te herstellen. Wanneer het geweer uit en weer aangezet wordt, heeft het geweer nog steeds dezelfde levens.

Om te testen of het geweer geblokkeerd is druk je één keer op de team wissel knop (1). Als de team kleur (2) niet verandert, is het geweer geblokkeerd.

lasergame geweer ontgrendelen

Om het geweer te ontgrendelen en de levens te herstellen is een ander geweer nodig ingesteld op een andere teamkleur (2). Dit kan een klein pistool zijn maar mag ook een ander groot geweer zijn. Nogmaals: Het tweede geweer of pistool dient ingesteld zijn op een andere team kleur (2) dan het te herstellen geweer anders werkt het niet.

Om te ontgrendelen hou je het geweer ingesteld met een andere team kleur heel dicht bij de voorkant van het geweer (1 cm) dat je wilt ontgrendelen en hou je vervolgens enkele seconden de team/ontgrendelingsknop (1) in. Beide geweren zullen doormiddel van een vrouwenstem aangeven dat het geweer ontgrendeld is. De levensbalken op het te herstellen geweer zullen allemaal weer gaan branden en het geweer is ontgrendeld.


Levens:

Het geweer heeft vier levens lampjes aan de zijkant van het geweer. Elke lampje vertegenwoordigt 3 levens, dus in totaal heeft iedere speler 12 levens per spel. Bij het verlies van 1 leven zal een lampje eerst langzaam knipperen, verlies je vervolgens nog een leven dan gaat het lampje sneller knipperen na het verlies van een derde leven zal het lampje helemaal uitgaan.

Als je geraakt wordt door een speler met een andere teamkleur dan zal je geweer een geluidseffect laten horen en gaat het geweer kort trillen.

Aanpassen munitiesoort:

  • Singleshot: Je kunt 12 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 1 leven per raak schot
  • Lasergun: Je kunt 6 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 2 levens per raak schot
  • Machinegun: Je kunt 6 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 2 levens per raak schot
  • Plasmagun: Je kunt 1 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 3 levens per raak schot

Steeds na het wijzigen van de munitiesoort moet je de herlaadknop indrukken.

Schietafstand:
De schietafstand bij bewolkt weer of in het donker is tot maximaal 50 meter, bij fel zonlicht neemt de afstand iets af.

Mikken:
Het wapen kan geraakt worden door een ander wapen wanneer deze een andere teamkleur heeft. Je dient te mikken op het geweer van de tegenstander. Door de bolling van de lens van de ontvanger kan het geweer zowel vanaf de voorkant als de zijkant geraakt worden. Het infrarood licht is een sterk geconcentreerde bundel van (onzichtbaar) licht waardoor goed mikken essentieel is, zeker op afstand.

Batterijen:
Wanneer de levens lampjes allemaal langzaam knipperen dan dienen de batterijen vervangen te worden. Dit kan door met de meegeleverde schroevendraaier de twee schroeven onderop aan de achterkant van het geweer (bij het schouderdeel) open te draaien. Onder het klepje zitten vier batterijen, vervang ze allemaal tegelijk door nieuwe batterijen en leg de oude los in de kist/tas.

Active target:
Het target geeft extra mogelijkheden aan een lasergame spel. Een target kan bijvoorbeeld als een te veroveren vlag gebruikt worden. De targets kunnen ook op verschillende plaatsen opgehangen worden in het speelveld. De teams krijgen vervolgens de opdracht zo veel mogelijk targets te veroveren.

Na het inschakelen van het target gaat het elke 30 seconden kort branden, dit is zodat het target ook in het donker te vinden is.

Wanneer je het target raakt met je geweer zal het 7 seconden branden in de kleur van je geweer. In deze tijd kan het target even niet nog een keer geraakt worden. Wanneer het target vijf keer geraakt is door dezelfde teamkleur blijft het target knipperen in deze teamkleur en heeft dit team het target veroverd.
Het aantal levens dat per schot verloren gaat, is afhankelijk van de munitiesoort (zie hierboven “munitiesoort”) waarmee geschoten wordt.